Pitanja uz postupak rezerviranja


Da li mogu rezervirati u zadnji trenutak? Kakav je postupak u tom slučaju?
Preko holiday home-a uvijek možete izvršiti kratkoročnu rezervaciju. Najbolje je da nas nazovete na broj telefona u gornjem desnom uglu. Imajte na umu da u tom slučaju morate imati ili e-mail adresu ili broj faksa kako bi Vam u najkraćem mogućem roku mogli dostaviti račun i vaucher. Iznos sa računa uplaćujete GOTOVINSKOM doznakom u Vašoj banci (prihvatiti možemo isključivo GOTOVINSKE doznake). Faksirate nam OVJERENU BANKOVNU DOZNAKU, a mi Vama e-mailom ili faksom dostavljamo voucher. U načelu rezervirati možete 1 dan prije dolaska.

Da li je online rezervacija obvezujuća?
U načelu ne. Isto ovisi o pojedinom iznamljivaču. Kod većine objekata možete birati između "izvršiti predrezervaciju" i "fiksno rezervirati". Odgovarajuće opcije nude Vam se zavisno od raspoloživosti. Predrezervacija podrazumjeva samo to da nitko drugi ne može rezervirati određeni objekt dok vi u miru uspoređujete cijenu i uslugu. Kako su naše cijene u pravilu najpovoljnije želimo Vam dati dovoljno vremena da se i sami u to uvjerite usporedivši nasu ponudu s ostalima na tržištu. Tek nakon što ste online rezervaciju potvrdili e-mailom, faksom ili poštom izvršili ste fiksnu rezervaciju. Obavezno obratite pažnju na datum isteka predrezervacije. Ukoliko fiksnu rezervaciju ne izvršite prije isteka predrezervacije ona propada i termin može rezervirati bilo tko drugi. Dovoljan je Vaš poziv i mi ćemo za Vas produžiti besplatnu predrezervaciju. Fiksna rezervacija Vas s druge strane odmah obvezuje i ne morate ništa više činiti. Unutar nekoliko dana dobit ćete od nas potvrdu rezervacije.

Moram li faksirati Nalog za posredovanjem ili je dovoljno izvršiti rezervaciju putem interneta?
Kako bi izvršili fiksnu rezervaciju putem interneta (online) nude Vam se tri mogućnosti:

  1. Dovoljno je nazvati u uredovno vrijeme i potvrditi online rezervaciju.

  2. Potvrdite rezervaciju e-mailom na način da odgovorite na e-mail potvrdu koju ste od nas primili.

  3. Izlistajte Nalog za posredovanjem koji ste izradili prilikom rezerviranja na internetu, potpišite ga i pošaljite nam ga faksom ili poštom.

Mogu li rezervirati telefonom?
Poziv u uredovno vrijeme (vidi kontakt podatke gore desno) dovoljan je kako bi Vaša rezervacija izvršena putem interneta postala fiksna.

Za koliko vremena ću dobiti odgovor od Vas?
Potvrdu u pravilu dobivate unutar 1-2 dana. Pred samu sezonu ili kada se radi o posebno traženim objektima i hotelima u pravilu tražimo od iznamljivača da potvrdi Vašu rezervaciju kako bi od samog početka sve bilo jasno. Taj postupak može potrajati do 3 radna dana. Poneki iznajmljivači nažalost reagiraju još sporije, no to su izuzeci. Naš cilj je uvijek bio i bit će zajamčiti sigurnost svim ugovornim partnerima. Zaprimamo vrlo malo reklamacija, a na ovaj način ih želimo svesti na još manju mjeru.

Na mogu izlistati Nalog za posredovanjem...
Ukoliko ne posjedujete pisač ili ne mođete izlistati nalog, molimo nazovite nas (vidi kontakt podatke gore desno). Vašu rezervaciju možete potvrditi i telefonom.

Da li mogu naknadno prijaviti ili odjaviti neku osobu?
U pravilu, smještajnu jedninici smije koristiti onoliko osoba koliko ste unaprijed prijavili. Ukoliko se nakandno pojavi dodatna osoba ili netko odustane, u obvezi ste obavijestiti nas o promjeni. Mi ćemo obavijestiti iznamljivača kako bi mogao izvršiti odgovarajuće pripreme. U slučaju da ukupan broj osoba premašuje kapacitet jedinice potrebno je zatražiti posebnu potvrdu iznamljivača. Ukoliko je to ikako moguće iznamljivač će Vam tu promjenu odobriti - no kuća je njegova i on o tome odlučuje. Ponekad iznamljivač za dodatnu osobu traži dodatnu naknadu. Također i na ovu uslugu može biti obračunata naknada.

Da li za paušalna putovanja dobivamo potvrdu o osiguranju?
Da, za svako paušalno putovanje dobit ćete potvrdu o osiguranju od pojedinog osiguravatelja (osiguravajuće kuće ili banke). Kod posredovanja smještaja u hotelima ili kućama za odmor ne radi se o paušalnim putovanjima, sve dok do odredišta putujete u vlastitom aranžmanu. Potvrda o osiguranju u tom slučaju nije niti potrebna.

Da li se djeca računaju kao osobe?
Da, svako dijete se broji kao osoba. Maksimalan broj osoba naveden za pojedini objekt uključuje djecu pa čak i bebe. Svaka iznimka mora biti potvrđena.

Na internetu je bilo navedeno da je objekt slobodan, zašto rezervacija nije potvrđena?
To se može dogoditi pred sam početak glavne sezone kada iznamljivač paralelno uz Vaš upit u istom danu može zaprimiti rezervaciju iz neke druge zemlje. Dojavu o zauzeću mi nažalost dobijemo tek nakon što iznamljivač osigura naplatu. Na taj način može doći do preklapanja. Rado ćemo Vam pomoći u potrazi na nekom drugom kućom.

Da li je kuća doista slobodna?
Kada upišete željeni termin u tražilici prikažu Vam se samo objekti za koje nisu prijavljena zauzeća u tom terminu. Te objekte možete odmah rezervirati putem interneta.

Kada ću dobiti voucher i kako ću pronaći objekt?
Voucher dobivate odmah po prispjeću uplate kompletnog iznosa. Najranije 4 tjedna prije putovanja, a kako bi Vam uz voucher mogli proslijediti najaktualnije informacije. Na voucheru se nalaze upute za dolazak od najbližeg većeg grada u regiji pa sve do mjesta na kojem ćete preuzeti ključ.Točan plan putovanja trebali bi razraditi 1-2 dana prije putovanja. Pritom Vam mogu pomoći razni planeri putovanja na internetu (npr. Google-Maps).

Najkraći mogući boravak je 1 tjedan. Da li mogu izvršiti rezervaciju za kraći period?
Ovdje vrijedi slijedeće pravilo: u glavnoj sezoni NE. U pred- i posezoni DA. Dolazak van uobičajenih termina kao i kraći boravak u pred- i posezoni moguće je dogovoriti uz eventualnu naknadu (cijena je poneka veća od prosječne cijene po danu, ali svakako niža od pune tjedne cijene). Agencija će u pravilu za svoju uslugu zaračunati dodatnu pristojbu radi povecanog obim posla i prevođenja. Ista mora biti u skladu s Općim uvjetima poslovanja. U svakom slučaju svako odstupanje mora biti potvrđeno od strane iznamljivača.

Što se događa ukoliko iznamljivač/hoteljer ne potvrdi rezervaciju?
Ukoliko ne dobijemo potvrdu za Vaš objekt, a vi ste kod rezerviranja naveli alternativni smještajni objekt, izvršit ćemo rezervaciju za taj objekt. Ukoliko niste naveli alternativu, javit ćemo Vam se e-mailom s našim prijedlozima.

casa vacanze casa vacanze con holidayhome.net

Uniamo gli ospiti e i proprietari di casa. Personalmente. Semplicemente. Con successo.

Scaricate subito l'app di holidayhome.net e gestite tutte le destinazioni delle vostre vacanze in un colpo d'occhio.

GP
GP
© 2024 holidayhome.net